Time Bandits

gdmusicadmin Internationaal

Time Bandits
Met zijn groep “TIME BANDITS” veroverde Alides Hidding in de tachtiger jaren
al een plaats in de popwereld. Deze Nederlandse band liet nationaal en internationaal 
van zich horen.
In 1980 scoorde Alides zijn eerste hit, met de solosingle “Hollywood Seven”.
In 1981 scoorden de Time Bandits een eerste grote danshit met “Live it Up”, dat zelfs op de
 éérste plaats van de Amerikaanse Dance Charts terechtkwam. Kenmerkend aan de TIME BANDITS is het professionele geluid van funk, disco, soul en rock en het onmiskenbare stem- en gitaargeluid van Alides Hidding.
In 1983 bereikt het nummer “I’m Specialized In You” de tweede plaats in de top 40 … een monsterhit met meer dan 90.000 verkochte exemplaren in Nederland en 450.000 in Frankrijk en ook de daarop volgende single “Listen To The Man With The Golden Voice” haalt de top 10. In oktober 1983 haalt de single “I’m Only Shooting Love” de top 10 en ook internationaal breken de TIME BANDITS door, de single doet het goed in Frankrijk, Amerika en Australie.
De TIME BANDITS vertrekken op tournee naar Australie en Nieuw-Zeeland, want ook daar beland de single bovenaan in de hitlijsten.
In oktober 1985 wordt de single “Dancing On A String” een hit, daarenboven wordt in 1986 de door Alides Hidding en Dan Hartman geschreven single “I Won’t Steal Away” ook nog eens een hit, en werkte hij ook nog samen met Trini Lopez en Jennifer Rush …
Wonende in Belgie schreef Alides voor talloze Belgische en Nederlandse artiesten waaronder: Dana Winner, Barbara Dex, Jasmine, Gunther Neefs, Helmut Lotti, Ruth Jacott, Piet Veerman en vele vele andere artiesten …
Er heerste lange tijd een betrekkelijke stilte, maar alsof alles samen moest komen, kwam Ake Danielson weer op Alides’ pad, en na een avondje ouderwets musiceren besloten ze er weer vol voor te gaan.
Tegelijkertijd kwam Manfred Jongenelis op de proppen, en aangedreven door het enthousiasme van producer Manfred – “je hebt zulke mooie liedjes liggen, het is zonde dat we daar niks mee doen” kwamen er plannen voor een nieuwe cd. De heren gingen samen aan het werk, wat in 2012 resulteerde in het nieuwe album OUT OF THE BLUE!

TIME BANDITS … een zo rijk gevulde carriere met een aaneenschakkeling van talloze hits en overal van Scandinavie tot Australie stonden zij bovenaan in de hitlijsten … TIME BANDITS en THE MAN WITH THE GOLDEN VOICE zijn helemaal terug … en hoe!!!!


Videos


Nuttige links

Website:     
Facebook: